• Marina Ekdal

Specialist på att vara Generalist

Jag har alltid fått kalla kårar längs ryggraden när jag läst jobbannonser och man söker en specialist. Likaså genom alla dessa 100-tals omorganisationer man varit föremål för och det skapats nya roller och tjänster som – just det, specialist. Usch, jag får fortfarande rysningar. För mig landar rollen i ett svart stuprör fyllt med för mig, ovidkommande detaljer. Kanske är det just därför jag aldrig känt mig riktigt duktig på något, men hyfsat bra på ganska mycket. Min rastlöshet och nyfikenhet har hela tiden drivit mig vidare och jag har lärt mig lite om mycket. Förr i tiden kallades sådana som jag för hoppjerkor.


Men så kom digitaliseringen. Äntligen! Slapp man ha koll på varenda liten detalj, nu var det mer fokus på helheten. För detaljer var det bara att googla. Och jag tycker jag är hyfsat bra på det också. Nu som företagare kan jag fastna i allt från att lära sig om våtrumssäkerhet, material och plattsättning på Youtube till skatter och bokslut på ett webbinarium. Det är enkelt, roligt och lärorikt. Och jag får min utvecklingsresa skräddarsydd efter mig till nästan ingen kostnad alls.


Såklart påverkar min bakgrund och den jag är vårt erbjudande på MARINA Fastighetstjänst. Jag tycker det är viktigt att man har vågat prova lite av varje utan att lägga någon värdering i det. Att man jobbat med olika saker, träffat olika sorters kunder och kollegor. Att man är allmänbildad och kan lite av varje. Att man med självklarhet kan bedöma ett projekt från start till mål, se vilka kompetenser som krävs, hur lång tid ett projekt tar och ungefär vad det kommer kosta. Det skapar trygghet för både oss och våra kunder.

En av våra senaste kunder gav oss i uppdrag att anlägga en engelsk trädgård i linje med vad en trädgårdsarkitekt ritat upp i finaste CAD. På plats stod det snart klart att anläggningen kommer att bli en dyr historia eftersom det saknades praktiska möjligheter att köra fram våra maskiner och fordon. Enda alternativet att nå den tilltänkta platsen för anläggningen fyra meter längre ner var en högst 50cm bred stentrappa. Jaha, hur får vi ner cirka 30 ton makadam och 10 ton stenmjöl för att bara skrapa lite på ytan…


På MARINA Fastighetstjänst är vi specialister på att vara generalister! Vi är allmänbildade, lyhörda och lösningsfokuserade. Tullar aldrig på kvaliteten och sätter kommunikation och service högst upp på listan.


Så om du vill ha en lokal entreprenör som är enkel att ha att göra med, som levererar kreativa helhetslösningar - ska du självklart vända dig till oss. Vi kan inte allt – men väldigt mycket.


#specialist #generalist #makadam

© 2019 Marina Fastighetstjänst AB

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Logo_Horizontal_AI_inverted.png